Înapoi

Nu întreba prima dată cât costă – întreabă-te dacă va ieși bine rezultatul

Cât costă micropigmentarea? Cât costă cursul? De ce costă atât?

Numele meu este Raluca Dănăilă. Unele dintre voi mă cunosc, altele nu. Sunt dermopigmentist și trainer în acest domeniu. Vă spun lucrurile acestea simple despre mine ca să înțelegeți de ce scriu cele ce urmează.

Job-ul meu se împarte în două: două săptămani în fiecare lună port halatul negru de specialist, pentru că există probabilitatea mare să îl murdăresc de pigment atunci când fac micropigmentare. Celelalte două săptămani sunt trainer, deci îmbrac un halat alb sau viu colorat, pentru că așa mi-o cere jobul. Trebuie să învăt alte persoane să fie dermopigmentiști și trebuie să le ofer toate informațiile, să le sprijin și să le ajut, pas cu pas, așezându-le deci pe scaunul meu de specialist.

Cât costă micropigmentarea sprâncenelor?

În calitate de dermopigmentist, comunic zi de zi cu zeci de femei care își doresc să se înfrumusețeze printr-o transformare a sprâncenelor. O parte dintre ele devin clientele mele. Statistic vorbind, aproape pe numărate, 90% dintre femeile cu care comunic mă intreabă cât costă micropigmentarea sprâncenelor. Înțeleg întrebarea și o accept, fără niciun fel de problemă. Înțeleg că prețul mediu din România, situat între 600 lei și 1.300 lei, este un preț mare raportat la veniturile noastre.

Ce trebuie înțeles înainte de aceste discuții despre prețul ședinței de micropigmentare este că rezultatul este unul cu efect permanent, deci care nu suportă greșeli. Specialistul pe care îl alegi are răspunderea de a crea o formă unică, special concepută pentru trăsăturile tale, după ce a măsurat și după ce a desenat, ca mai apoi să îți introducă pigment în piele. Și să știi de la mine, ca dermopigmentist și trainer în domeniu, că răspunderea e mare. Și să mai știi și că educația privată de calitate, mai ales când vorbim despre cursuri care îți oferă o meserie nouă într-un timp scurt, costurile sunt ridicate, așa cum este normal să fie.

Concluzia 1

Deci, înainte de a întreba cât costă micropigmentarea sprâncenelor, întreabă-te dacă specialistul în cauză are capacitatea profesională de a crea rezultate bune prin serviciile prestate pentru ține.

Cât costă un curs de micropigmentare și microblading?

Același lucru se întâmplă și aici. Prima întrebare: cât costă? Când îți dorești să intri în acest domeniu, să urmezi un curs de micropigmentare și microblading, astfel ca în urma lui să devii cu adevărat un dermopigmentist, trebuie să știi că indiferent care îți este meseria, toată cariera și toată viața ți se vor schimba. Radical. Un curs bun este un curs greu și intens, care durează cel puțin 6 zile, câte 8-9 ore/zi. La finalul zilei trebuie să te doară capul, să ai o migrenă reală. Un curs bun nu este constituit numai din practică, ci conține foarte multă teorie care să îți explice de ce faci ceea ce urmează să faci. Un curs bun este greoi, complex și complicat, pentru că meseria de specialist în micropigmentare este la fel. Da, se câștigă bani mulți; mult peste media salariilor din România, însă efortul depus este direct proporțional, deci mult peste efortul depus de un om cu venituri medii.

Fără să dau nume, știu de existența unor cursuri în piața de educație în micropigmentare care, adunate, ca număr de ore, durează tot atât cât durează pauzele de masă în cadrul cursului pe care îl predau eu la Contour Academy. Și nu, nu e o glumă. Sigur că prețul unui astfel de curs este foarte mic, la fel de sigur știu că el este un curs conceput doar pentru a profita de munca noastră, a trainerilor din domeniu, cei care chiar depun efort. Pentru că da, suntem mai mulți traineri buni în industria aceasta, iar voi, cele care urmăresc domeniul, știți foarte bine despre cine vorbesc. Că un trainer se potrivește mai mult decât ceilalți ca stil unei persoane, da, de acord, însă nu există unul cel mai bun pedagog, cel mai bun practician sau cel mai bun comunicator.

Concluzia 2

Deci, înainte de a întreba cât costă un curs de micropigmentarea și microblading, întreabă-te dacă școală respectivă te poate ajuta în mod real să îți creezi și să îți dezvolți o carieră frumoasă în acest domeniu atât de complex.

Raluca Dănăilă, Dermopigmentist & Master Trainer în Dermopigmentare

Mai multe despre Raluca Dănăilă puteți afla pe pagina ei de profil, iar mai multe informații despre cursurile pe care le predă Raluca la Contour Academy găsiți pe pagina de cursuri de pe site-ul nostru.

 

Scrie un comentariu